ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ ΣΤΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ      

ΛΕΟΠΟΛΔΟ ΑΛΑΣ «ΚΛΑΡΙΝ»

Δνια Μπρτα


Μετφραση απ τα ισπανικ: Τσος Ψρρης

Παγκσμια Πεζογραφα - Μικρ Σειρ

Εικονογρφηση: Εη Βουλγαρκη-Πισνα


Η δνια Μπρτα, μια ρομαντικ και ξεπεσμνη γρι αριστοκρτισσα, ζει σε μια απομονωμνη επαρχα της Ισπανας καταδικασμνη απ την τοπικ κοινωνα και απ τα αδρφια της εξαιτας ενς «ολισθματος» στο οποο υππεσε ταν ταν να. Μνη της συντροφι η πιστ της υπηρτρια, νας γτος κι νας βαθς, ανομολγητος καημς. Μια τυχαα συνντηση μ’ να δισημο ζωγρφο της δνει το ναυσμα για να κλεσει τους λογαριασμος της με το παρελθν και να συμφιλιωθε με τη συνεδησ της.

Στο μυθιστρημα αναδεικνονται τα ζητματα της αναπλρωσης του χαμνου χρνου, της δναμης της ανθρπινης θλησης και της θυσας μσα απ την ιδιατερη ματι του συγγραφα. Δικαως ο Λεοπλδο λας «Κλαρν» θεωρεται νας απ τους μεγαλτερους συγγραφες του 19ου αινα και πατρας της ισπανικς νουβλας.

 

 

ΙΩΑΝΝΑ ΖΑΓΟΥΡΑ

Ανεπασθητα Βματα

Σειρ: μπνευση

Εικνα Εξωφλλου: Δημτρης Δεληγιννης, «Οδς Αβησσυνας, Μοναστηρκι».


Η Ιωννα Ζγουρα εναι μεθρια. Ζει και κινεται ανμεσα σε δυο πατρδες, την Ελλδα απ τον πατρα και τη Γαλλα απ τη μητρα. Ζει μως και κινεται ανμεσα στην καθημεριντητα και το νειρο, την αθηνακ της γειτονι και το απραντο αταξικ γαλζιο. Συνθτει ποηση –να παιγνδι με τις λξεις, τους χους, τις εικνες, τα χρματα, τις μυρωδις– απ παιδ. Και σαν παιδ που παζει ανμελα κτω απ’ τον λιο, τα ποιητικ βματα της Ιωννας Ζγουρα ανεπασθητα μας πνε παντο. Στη γννα και το θνατο, τη ζω και τον ρωτα, τον μχθο και την απλαυση, την πολιτικ και την κοινωνα των ανθρπων, τα βθη της μοναξις. Μια συλλογ σμιλεμνη με τον χρνο και με τον πνο, μια συλλογ γεμτη φως, θλασσα, κτση, χαμγελο!


βματα χοκ ερωτικ πολιτικ ουρνια

ενθμια τχνης

πρκληση αιωνιτητας

δψα ασγαστη του αταξικο γαλζιου


ΜΟΛΙΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕΗ ερευντρια μελτησε για πολλς δεκαετες το ργο του αγου Ιωννη του Χρυσοστμου, στο σνολ του. Το γνρισε σε πλτος και βθος, σπουδζοντς το στο ιστορικ πλασιο της στερης Αρχαιτητας και της χριστιανικς παρδοσης ειδικτερα. Σε μια εποχ μετβασης, μια εποχ πολυπολιτισμικ, ττε πως και τρα, ο μεγλος Πατρας της Εκκλησας αντιμετωπζει τα ζητματα της συνπαρξης με ξεχωριστ τλμη και ελευθερα. Η χριστιανικ ανθρωπολογα του και η ζωνταν πστη του στην επνευση του Αγου Πνεματος γεννον γενικτερα την αισιδοξη πεποθηση τι η προσγγιση μεταξ χριστιανν και εθνικν κυρως καλος καρπος θα φρει. Γι’ αυτ και ως ποιμνας ενθαρρνει συνεχς το πομνιο να καταρτζεται αφενς στην πστη και αφετρου να καλλιεργε μια κοινωνικτητα χωρς αποκλεισμος και ειδικτερα σχσεις φιλας με τους εθνικος. Ο χριστιανς πρπει να μιμεται τον Θε εκτενοντας την αγπη του προς λους και εργαζμενος για τη σωτηρα λων.

Αναλυτικτερες πληροφορες

 
 
     
 

Επισκεφθετε την Κοιντητα του Μαστρου

     

   
Νες Κυκλοφορες
     
 
     

 Απ τη Μση Ανατολ στις φυλακς, στις εξορες και τα ξερονσια, σ’ να γελαστ διλειμμα και κατπιν πλι στα χρνια της χοντας. λα τα πθη του 20ο αινα, μσα απ μια προσωπικ αφγηση που συγκλονζει. Ανατομα στελεχν μιας εξουσας που για χρνια κατστρεφαν τον τπο, οδηγντας μια κοινωνα στο διχασμ και τον απλυτο παραλογισμ... Αυθαιρεσα, παρνοια και πλρης απορρθμιση της δημοκρατας, πως με λλους –πιο εξελιγμνους τρπους– επαναλαμβνεται και σμερα... Ο αναγνστης θα συγκινηθε και, μσα απ τις υπρμετρες δυσκολες, θα ανακαλψει την ανθρπινη αντοχ αλλ μαζ την ελπδα και το χαμγελο που καμι εξουσα, σο διεφθαρμνη και αν εναι, δεν μπορε να τα σκισει.